W dniu 13 maja uczestniczyliśmy w warsztatach z zakresu racjonalnego gospodarowania żywnością prowadzonych przez wolontariuszy Fundacji Santandar Bank Polska. Panie opowiedziały nam jak wiele żywności w Polsce i na świecie trafia do kosza na śmieci. Zapoznały nas z konsekwencjami nierozsądnego gospodarowania jedzeniem. Wolontariuszki pokazały nam co robić, żeby nie marnować żywności. Na koniec uczyliśmy się jak prawidłowo należy przechowywać żywność i układać produkty spożywcze w lodówce. Przy tym zadaniu mieliśmy najlepsza frajdę, każdy z nas mógł umieścić magnez obrazkowy w odpowiednim miejscu w lodówce. Panie wolontariuszki obdarowały nas słodkościami, gadżetami oraz wręczyły nam dyplomy. W podziękowaniu za super lekcje podarowaliśmy paniom wiosenną laurką podpisaną przez każdego z nas.
Dziękujemy za ciekawe warsztaty!
83-000 Pruszcz Gdański
ul. Tysiąclecia 5