DATA |
POSIŁKI |
6.02.23 |
ŚNIADANIE Pieczywo mieszane z masłem, parówki z szynki, ketchup dla dzieci, kakao. Alergeny: gluten, laktoza. II Jabłko OBIAD Pierogi z twarogiem i brzoskwinią, sos jogurtowo waniliowy, woda z miętą. Alergeny: gluten, laktoza.
Krupnik z kaszą jęczmienną na wywarze drobiowo warzywnym. Alergeny: seler.
PODWIECZOREK: Banan.
|
7.02.23 |
ŚNIADANIE Pieczywo mieszane z masłem, żółtym serem, ogórek , szczypiorek, herbata malinowa. Alergeny: gluten, laktoza. II Mandarynka. OBIAD Kurczak w sosie słodko kwaśnym z ryżem, woda z cytryną. Alergeny: gluten.
Zupa z czerwonej soczewicy na wywarze drobiowo warzywnym. Alergeny: seler.
PODWIECZOREK: Winogrona.
|
8.02.23 |
ŚNIADANIE Płatki jaglane na mleku z malinami. Bułeczka kajzerka, graham i rozmaitości z masłem, polędwicą sopocką, Alergeny: gluten, laktoza. II Brzoskwinia. OBIAD Nuggetsy z indyka, ziemniaki z koperkiem, surówka z selera z ananasem i rodzynkami, kompot owocowy (truskawka, śliwka, czarna i czerwona porzeczka, jabłko). Alergeny: gluten, jaja, laktoza, seler.
Zupa krem z dyni i batata z nutą pomarańczy, zabielana jogurtem naturalnym z grzankami. Alergeny: laktoza, gluten.
PODWIECZOREK: Jabłko.
|
9.02.23 |
ŚNIADANIE Pieczywo mieszane z masłem, szynką wędzoną, ogórek, pomidor, kawa inka. Alergeny: gluten, laktoza. II Mix warzyw: kolorowa papryka, pomidor koktajlowy, ogórek.
OBIAD Polędwica wieprzowa w ziołach, kuskus perłowy, bukiet warzyw, woda z cytryną. Alergeny: gluten, laktoza.
Budyń śmietankowy z borówką. Alergeny: laktoza.
PODWIECZOREK: Banan.
|
10.02.23 |
ŚNIADANIE Szwedzki stół: pieczywo mieszane z masłem, szynka z indyka, ser żółty, jajko gotowane, ogórek, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek, mleko. Alergeny: gluten, laktoza, jaja. II Melon. OBIAD Kotlet z mielony z dorsza, ziemniaki, surówka z ogórka kiszonego, woda z miętą. Alergeny: Ryba, gluten, jaja.
Rosół z makaronem na wywarze drobiowo wołowym. Alergeny: seler, gluten.
PODWIECZOREK: Jabłko. Alergeny: gluten, laktoza, jaja.
|
83-000 Pruszcz Gdański
ul. Tysiąclecia 5