20.01.25 |
ŚNIADANIE Parówki z szynki, pieczywo (gluten) mieszane z masłem (laktoza), kakao na mleku (bez laktozy) II Jabłko. OBIAD Pierogi (gluten) z twarogiem (laktoza) i truskawką, woda z miętą. Alergeny: gluten, laktoza.
Żurek z białą kiełbaską i jajkiem (jaja) na wywarze drobiowo warzywnym (seler).
PODWIECZOREK: Mandarynka.
|
21.01.25 |
ŚNIADANIE Pieczywo (gluten) mieszane z masłem (laktoza), żółtym serem (laktoza), ogórek , szczypiorek, herbata miętowa II Kaki. OBIAD Filet z indyka w sosie (gluten) słodko kwaśnym z ryżem, woda z cytryną.
Zupa kapuśniak na wywarze drobiowo warzywnym (seler).
PODWIECZOREK: Banan.
|
22.01.25 |
ŚNIADANIE Płatki jaglane na mleku z malinami. Bułeczka kajzerka, graham i rozmaitości (gluten) z masłem (laktoza), polędwicą sopocką, ogórek, pomidor. II Melon. OBIAD Filet z kurczaka w panierce (jaja, gluten), ziemniaki z koperkiem, groszek z marchewką (gluten), woda z miętą.
Zupa pomidorowa z makaronem (gluten) na wywarze drobiowo warzywnym (seler).
PODWIECZOREK: Gruszka.
|
23.01.25 |
ŚNIADANIE Rogal (gluten) z masłem (laktoza), dzemem i miodem, mleko (bez laktozy). II Papryka do chrupania. OBIAD Gulasz z szynki wieprzowej (gluten), kasza jęczmienna (gluten), bukiet warzyw, mus owocowy.
Zupa krem z białych warzyw (seler) zabielana (laktoza) z ziołowymi grzankami (gluten).
PODWIECZOREK: Jabłko.
|
24.01.25 |
ŚNIADANIE Szwedzki stół: pieczywo (gluten) mieszane z masłem (laktoza), szynka z indyka, ser żółty (laktoza), jajko (jaja) gotowane, ogórek, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek, kawa inka na mleku (bez laktozy). II Jabłko. OBIAD Pieczony sandacz (ryba) w panierce (jaja, gluten), ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, woda z pomarańczą.
Budyń śmietankowy (mleko bez laktozy) z borówką.
PODWIECZOREK: Ciasteczka zbozowe (gluten) z morelą.
|
83-000 Pruszcz Gdański
ul. Tysiąclecia 5